Duminică, 7
februarie, la Gastrobar (Chișinău,
Alexandru Bernardazzi 66), va avea loc un Atelier de coacere a pâinii cu maia,
informează CultARTlife.
”Ne vom întoarce
pentru 3 ore la tezaurul lăsat de strămoșii noștri și voi arăta calea pâinii
adevărate. Ne vom aventura cu toții măcinând grâu și secară la o moară
adevărată de piatră. Fiecare va plămădi și frământa aluatul pentru pâinica sa.
Vom gusta din acea pâine naturală și din alte gustări sănătoase și gustoase și
veți primi în dar o maia pentru a coace pâine acasă. Fiecare doritor va avea
ocazia să povestească despre tradițiile de coacere a pâinii în familie și
istorii despre pâine”, anunță organizatorii pe pagina deFacebook a
evenimentului.
Cei care
doresc să participe la atelier trebuie să aducă cu ei câte o farfurie (bol)
adâncă pentru frământarea aluatului, o sacoşă în care să ducă acasă farfuria cu
aluat, un borcan mic pentru maia și suportul pentru notițe.
De asemenea,
pot veni și cu cei mici, care vor avea ocazia de a măcina făina la moara de
piatră și vor vedea calea pâinii și cum ajunge ea pe masa consumatorilor.
Sunt
așteptați toți doritorii! Costul atelierului este de 250 lei.
Astfel de
ateliere vor mai avea loc și pe data de 21 și 28 februarie.
Anna
Casian-Musteață






0 comentarii:
Trimiteți un comentariu