Duminică, 31 ianuarie, la Gastrobar (Chișinău, Alexandru Bernardazzi
66), va avea loc un Atelier de coacere a pâinii cu maia, informează CultARTlife.
”Ne vom întoarce pentru 3 ore la tezaurul lăsat de strămoșii noștri și
voi arăta calea pâinii adevărate. Ne vom aventura cu toții măcinând grâu și
secară la o moară adevărată de piatră. Fiecare va plămădi și frământa aluatul
pentru pâinica sa. Vom gusta din acea pâine naturală și din alte gustări
sănătoase și gustoase și veți primi în dar o maia pentru a coace pâine acasă.
Fiecare doritor va avea ocazia să povestească despre tradițiile de coacere a
pâinii în familie și istorii despre pâine”, anunță organizatorii pe pagina deFacebook a evenimentului.
Cei care doresc să participe la atelier trebuie să aducă cu ei câte o
farfurie (bol) adâncă pentru frământarea aluatului, o sacoşă în care să ducă
acasă farfuria cu aluat, un borcan mic pentru maia și suportul pentru notițe.
De asemenea, pot veni și cu cei mici, care vor avea ocazia de a măcina
făina la moara de piatră și vor vedea calea pâinii și cum ajunge ea pe masa
consumatorilor.
Sunt așteptați toți doritorii! Costul atelierului este de 250 lei.
Anna Casian-Musteață






0 comentarii:
Trimiteți un comentariu